Knight Online Hayat Offline
|
|
Bugün teknoloji haberlerine bakarken knight ile ilgili haberi okudum. Ve aklıma 2 yada 3 sene önce ibonun,ekonun ve muritin ağlarına düştüğü aylar geldi. 3 ay kadar evde full online dışarda full ofline lardı. Karakter kasmalar ,satma hayalleri elde var sıfır. Browser oyunları da bağlıyor insanı ama bunun kadar değil. Okul ve sosyal hayatı bitiren lider oyunlardan.
Çevrenizle iletişimi bitiriyor ve ailenize de ters tepkiler veriyorsunuz. Uzak durun. Yazımın devamında bir araştırma var antisosyalleşme ile ilgili
ASOSYALLEŞME GİBİ TEHLİKELERİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR
Özel Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi doktorlarından Psikiyatr Dr. İbrahim Bilgen, günümüzde yaygınlaşan internet ve bilgisayar kullanımıyla çok sayıda çocukta dürtü denetim bozukluğunun gözlendiğini belirtti. Bilgen, çocukların adeta bilgisayar oyunlarının içine hapsolduğunu, sanal dünyanın içinden çıkamaz halde saatlerce ekran karşısında durduğunu söyledi. Birçok bilgisayar oyunu gibi “Knight Online”nin de çocuklarda bağımlılık yaratabileceğini ifade eden Bilgen, şunları kaydetti:
“Çocuklar, bu oyunlar karşısında asosyal bir yapıya sahip oluyor. Annesinin odasına bıraktığı yemeğin bile farkına varmadan yaklaşık 48 saat oyun oynamış bir çocuğun ailesi ilk kez yardım için geldiğinde önce şaşırdım. Ancak, son dönemlerde bu tip şikayetler giderek artmaya başladı. Çocuklar odadan çıkmaya, hatta su, tuvalet gibi ihtiyaçlarınıbile karşılamaya gerek duymuyor. Yarattığı sanal dünya içinde kendine yer edinmeye çalışıyor. Özellikle çocuklar, yüz yüze iletişim yerine sanal dünyayı tercih ediyor. Bilgisayar kullanıcıları, tüm gün ve gecebilgisayar başından kalkmadan oyundaki karakterini yöneten, hayattan kopuk kişiler haline geliyor.”
Bilgen, çekingen ve sosyal ortamdan uzak duran bu çocukların, sosyal anksiyete rahatsızlığına sahip olduğunu, internet ve online oyunları bağımlılık halinde kullandığını anlattı.
İbrahim Bilgen, ailelerin belli bir ölçüde bu tip oyunlara kısıtlama getirmesi gerektiğini, çocukların sosyal aktivitelere motive edilmesinin bilgisayardan uzaklaşmanın en önemli yolu olduğunu söyledi.
Kaynak: Burayayaz.Com
Bu yazıya gelmek için ne arama yaptılar:
- fail to load knight online please try again 2011
- sanal oyun bağımlılığı
- online savaş oyunları
- ofline oyunlar
- knight online kaliteli görüntüler
- knight online ilk zamanlar
- knight online defans
- knıght onlıne
- İNTERNET OYUNU
- şovalye oyunları 2















Dediğin gibi bağımlılık yapıyor ama kişiden kişiye görede değişiyor 4-5 ay öncesine kadar bende oynuyordum. Son sınırda (80 level) olan bir karakterim vardı ara sıra girer heyecanımı alır çıkardım sadece. Ardından sattım ve 4 aydır girmiyorum :D
Tutmayın beni... Yorum yazcam.