İşte yeni Blograzzi logosu…


logo, İşte yeni Blograzzi logosu...Tasarım ile gelen güncelleme sonucunda Blograzzi Puan algoritmasında da önemli bir düzenleme yayına alındı. Yaklaşık 3 hafta boyunca incelediğimiz yeni algoritmamızı, sistemimizde kayıtlı olan blogların yeni puanlarını hesaplayarak devreye aldık.
Tasarımdaki deÄŸiÅŸimi ve kullanılabilirlik düzenlemelerini zaten Blograzzi tecrübeniz sırasında farkedeceksiniz. Bu yüzden kısaca Blograzzi Puan‘daki deÄŸiÅŸiklikten söz etmek istiyorum.

Artık kullanıcılarımızın Blograzzi‘deki aktiviteleri ve eÄŸer varsa sahiplendikleri bloglarının deÄŸerlerine bakılarak bir otorite deÄŸeri var. Bu deÄŸer Blograzzi‘deki aktivitelerinde etkiledikleri blogun sahip olacağı puan ağırlığını düzenliyor olacak.

Ayrıca bloglara yazılan yorumların da etkisi uygulanan yeni bir algoritmayla düzenlendi. Bir blogdaki çoğul yorum değil, tekil yorum ağırlık kazandı. Blog sahibinin kendisine yazdığı yorumun daha önce olmadığı gibi hala bir etkisi yok.

Editör Notu: İlk başta sevmedim ama daha güzel olmuş gibi
Kısacası şöyle bir tablo karşımıza çıkıyor. Bir kullanıcının blogu varsa ve Blograzzi‘deki aktivitesi doÄŸal seyrindeyse bu kullanıcının otoritesinden kaynaklanarak yorum yaptığı, oy verdiÄŸi, favorilerine eklediÄŸi bloglar buna orantılı olarak etkilenecektir. Tabi kullanıcının blogunun gördüğü ilgi de bu otorite de pay sahibi.

Bir kullanıcı eÄŸer blog sahibi deÄŸil, Blograzzi‘deki aktivitesi de doÄŸal deÄŸilse, o zaman blogların Blograzzi Puan‘ını da bu ölçüde etkileyecek.

Doğal olmamak her bloga aynı yorumu yazmak, birkaç dakika içinde onlarca blogu favorilere eklemek gibi aktiviteler ile açıklanabilir.

Söz konusu algoritma deÄŸiÅŸikliÄŸi sebebiyle Blograzzi Puan‘daki deÄŸiÅŸimleri farkedeceksinizdir.

Algoritma dışında bir diÄŸer önemli modülümüz de sanırım “Günün Blogu“. Farklı kategorilerden en beÄŸendiÄŸimiz blogları bu bölümden paylaşıyor olacağız. Yeni tasarım ile gelen ilk günün blogu, hafif bir torpil(!) ile Inveon‘un kurucu ortaklarından Sencer Berrak‘ın kiÅŸisel blogu oldu. Kendisi yeni tasarımla bu bölümün ilk gün konuÄŸu olmak istediÄŸini arka arkaya dile getirince kırmak olmadı. :)

Blograzzi‘nin logosu, tasarımı ve bu versiyon ile gelen tüm deÄŸiÅŸimler hakkındaki görüşlerinizi merakla bekliyoruz.

Yeni tasarımımızın test sürecinde bize destek olan tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler.

Etiketler:
Yazar:
1 AÄŸustos 2007
admin

Onur Sarıca

Domatessuyu.Com

Domatessuyu.com'un kurucusu, bir çok site projesine başarı imza atmış ancak son zamanlarda mesleği ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğü için eskisi kadar aktif olmayan birisi.

İşte yeni Blograzzi logosu… yazısında telif haklarına ve yasalara aykırı bir bilgi veya link bulunuyorsa lütfen buradan iletiÅŸime geçiniz.

Tutmayın beni... Yorum yazcam.

Yorum ekleye bilir yada yazı için geri bildirim gönderebilirsiniz..Bu yazı için yorumlarına abone ol: subscribe to these comments RSS.

Yorum içerisinde kullanabileceğiniz Html tagları :
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yorumlarınızı lütfen büyük harflerle yapmayınız.