İkinci olmak, TRT2 olmak

trtmezartasi 150x150, İkinci olmak, TRT2 olmakÇocukluğumuzun TRT2′si, TRT Haber oluyor!

Seksenli yılların nesli çok iyi bilir ki TRT 2′nin hayatımıza girmesi o kadar da kolay değildir… Büyük bir beklenti, heyecanla girdi hayatımıza TRT2 . Tek kanallı çocukluğumuz onla değişti. Hayal dünyamız onla gelişti. Bir nesli bu  kadar çok etkileyen ilk kanal oydu diyeceğim ama o ikinciydi. Hep arka plandaydı. Hiçbir zaman birinci olamadı. Hep mütevaziydi. TRT 1′in yardımcısı, sağ kolu, kankasıydı TRT2.

Onun çocukluğu bizim de çocukluğumuzdu. Biz büyüdük birincilikler elde ettik, o ama o hep ikinci kaldı. Hep unutuldu, bazen tekrar bölümleri yayınladı, bazen TRT 1 abisinin yayınlamakla uğraşamadıklarını yayınladı.  Biraz TRT2 biraz TRT GAP oldu ama hiçbir zaman kendi olamadı. “Hangi kanal abi” sorusuna TRT2 cevabı almak hep yetersiz kaldı halk tarafından.

Bir programın izlenme oranı düşünce TRT 2′ye gönderilirdi. Onu kimin izlediği hiçbir zaman düşünülmedi. Neden ortaya çıktığı da hep havada kaldı. Şimdi sona yaklaştı TRT2′nin ömrü. O gönüllerin birincisi bile olamadı maalesef. Ne kadar çalışıp iyi şeyler yaparsa yapsın, yine de ikinci kalacaktı. Çünkü adı TRT2′ydi BİR değil.

Şimdi düşünüyorum da çocukluğumda benim için dev  bir kanal olan TRT2′nin aslında ismi yanlış konulmuştu. TRT Haber de böylece onun yerine geçiyor. Tabiki çocukluğumda heyecanlandığım kadar heyecanlanamam. Şimdiki neslin de pek heyecanlanacağını sanmıyorum.

TRT 2

Seni Hiç Unutmayacağız.

1986-2010

Yazan:Kaan Gökgöz

Bu yazıya gelmek için ne arama yaptılar:

Yazar:
18 Mart 2010

Kaan Gökgöz

İkinci olmak, TRT2 olmak yazısında telif haklarına ve yasalara aykırı bir bilgi veya link bulunuyorsa lütfen buradan iletişime geçiniz.

Yeni Oyunlar

2 Comments »

  • fatihizm demiş ki:

    belli bir saatten sonra sanırım trt gap oluyordu bu kanal :)

  • Metin demiş ki:

    Gerçekten çok güzel bir yazı dizisi olmuş. Okurken duygulandım biraz eskileri hatırladım benimde vazgeçilmezlerim arasındaydı ama böyle son bulmasına üzüldüm gerçekten. Nedense 2. planda kalmak her konuda, her mevkide unutulmaya yüz tutuyor.

Tutmayın beni... Yorum yazcam.

Yorum ekleye bilir yada yazı için geri bildirim gönderebilirsiniz..Bu yazı için yorumlarına abone ol: subscribe to these comments RSS.

Yorum içerisinde kullanabileceğiniz Html tagları :
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yorumlarınızı lütfen büyük harflerle yapmayınız.