Atatürk sevgisini sömürerek para kazanmak

Beyn sitesini gezerken karşılaştığım yazıya bende katılıyorum bu dingil ruhlu insanlar para kazanmak için neleri yaptığına bakmanızı istiyorum.Beyn sitesinde yazdığı yazıyı aynen yayınlıyorum.
Bu yazıda bahsedilen siteler: WhoShouldLiveAgain.com ve VoteTheBestLeader.com.

Önnot: VoteTheBestLeader.com’un sahibi, bu yazıyı okur okumaz yaptığından son derece pişman olup siteyi kapatmış. Şaşırtıcı ama takdir edilesi bir gelişme; VoteTheBestLeader.com’un sahibini, en azından yaptığını anlayıp siteyi kapattığı için tebrik ediyorum.

Geçen aylardan birinde bir site peydah olmuştu da heyecanlandırmıştı milleti: WhoShouldLiveAgain.com diye bir anket sitesi. Kimin tekrar yaşamasının güzel olacağı konusunda tek bir anketten oluşan bir siteydi ve listede Mustafa Kemal Atatürk de vardı! Hemen heyecanlanıp siteye koştu herkes - hatta itiraf edeyim ben bile heyecanla girdim siteye ve oyumu kullandım. Atatürk’e oy vermiş olmanın gururuyla siteyi kapattım sonra.

Yalnız siteyi kapattıktan hemen sonra aklıma bir şey geldi: Bu anketi kim yapmıştı? Hemen siteye WHOIS sorgusu çektim (Bu sorgu, sitenin bir nevi kimliğini ortaya çıkarır.) ve acı gerçeği gördüm:

http://who.is/whois-com/ip-address/whoshouldliveagain.com   …

Evet, site bir Türke aitti.

Daha fazla…

(Açıklama: WHOIS sorgusunu yapan site who.is ama who.is de alan adının sahibi olan, alan adını bu siteyi açan adama satan hosting firmasından istiyor bilgileri. Bu örnekte bilgi ihs.com.tr’den, bir Türk hosting şirketinden alınıyor.)

(Ek: Şurada gördüm, sitenin Türk yapımı olduğu baslik.png gibi resim dosya isimlerinden anlaşılıyor.)

 Bu içerik Domatessuyu.Com sitesine aittir.

İnsanların Atatürk sevgisini kötüye kullanmayı düşünen zeki biri (Mehmet Kılıçarslan), siteyi kurup forumlarda, blog’larda ve hatta Facebook wall’larında yaymayı -ve yaydırmayı- başarmıştı. Üyesi olduğum forumların hepsinde gördüm bu siteyi; blog’larında yazan arkadaşlar gördüm; SuperWall’umda falan milleti organize etmeye çalışanlar vardı… Yanlış anlaşılmasın, siteyi yaymaya çalışanları yerme gibi bir niyetim yok. Dediğim gibi, burada suçlu bu siteyi hazırlayan kişi. İnsanlar doğal olarak bu siteyi yaymak istiyor, önderimizin ne kadar önemli bir insan olduğunu tüm dünyaya anlatmak için bu yolu seçiyor. Bütün bunların farkında olan ve siteyi zaten bu amaçla açmış olan Mehmet Kılıçarslan ise avuçlarını kaşıyor.

Bu sitenin bir de taklidi çıktı şimdi: VoteTheBestLeader.com adresinde yer alan, bu sefer Google AdSense reklamlarıyla donatılmış bir anket sitesi daha. Bu seferki hıyar diğer hıyardan farklı, Google Analytics kodları aynı değil. Ama WhoShouldLiveAgain.com’da gördüğü 130 bine yakın oyu görüp de ağzı sulandığı kesin.

Bu sitenin Türk işi olup olmadığını anlamak biraz zor oldu, çünkü bu dingil biraz daha zeki bir dingil - siteyi yurtdışı menşeli bir hosting firmasından aldığı hesapla kurmuş, ve sitenin her tarafını İngilizce hazırlamayı başarmış. Bu sitedeki Google AdSense reklamlarının üye ID numarasını (4955175397244918) Google’da aratmayı denedim:

http://www.google.com/search?q=4955175397244918

Sonuç tekti ve NilKaraibrahimgil.net adresini gösteriyordu. Siteye girdiğimde Google AdSense reklamlarına rastlamadım, ama siteye üye olup herhangi bir forum konusuna baktığımda her konunun ilk mesajı altında aynı üye ID’sine sahip reklamlara rastladım. Sanırım bu, sitenin bir paragöz Türk tarafından kurulduğunun açık bir kanıtı.

Şimdi ben de sizden bu yazıyı yaymanızı isteyeceğim. Bu iki siteden birini gördüğünüz herhangi bir platformda bu yazıyı cevap olarak yapıştırın (Alıntı etiğine göre kaynak olarak beni göstermeniz gerekiyor ama zorunlu değil.) ve gözünüzü seveyim Atatürk sevginizden para kazanmaya çalışan bu tüccarlara para kazandırmayın.


Etiketler: ,
11 Ocak 2008 0 views 1 Yorum Yazar: admin
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

One Comment »

  • Baris Unver said:

    Yazıyı yayınladığın için teşekkür ederim.

    (Not: CSS dosyanda “em {” (tırnaksız) diye başlayan satırı silersen italik görünmesi gereken bölümlerin ayrı satırlarda çıkması olayını çözebilirsin. Daha çok sorun çıkarsa yardımcı olmak isterim.)

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.