Akıllı Elektrik Sayaç Tarifeleri { Dikkat Edin }
Bu akıllı elektirik sayaçları o kadar akıllı ki insanları kazıklamak için yaratılmış. Ekonomik dediklerine bakmayın ekonomik falan değil. Sadece akıllı. Akıllı olmasının sebebi ise cebinizdeki parayı daha iyi çekmesinden kaynaklanıyor. Eğer klima, ısıtıcı gibi aletler kullanıyorsanız hiç ama hiç ekonomik değil. Bazı belediyeler akıllı sayaç takmayı zorunlu hale getirdiği içinde kutluyorum. %100 zam ile birlikte eve gelen 30 ytl’lik faturam birden 67 ytl’ye fırladı. Peki bu akıllı sayaçlarda ekonomik olmak için ne yapmamız gerekiyor. Akıllı sayaçlarda ekonomik olmak için indirimli saatlerde çamaşır makinenizi , ısıtıcınızı , klimanızı çalıştırın. Bunun dışında donsanızda , pişsenizde çalıştırmayın.
- (06:00 – 17:00) arası gündüz, normal tarife.
- (17:00 – 22:00) arası puant, pahalı tarife.
- (22:00 – 06:00) arası gece, ucuz tarife.
Hala Akıllı Sayaç Kullanmak İstiyorum Diyorsanız Bunlara Dikkat Edin !
- Akıllı sayaç aldıysanız tarifenizi 3′lü tarife yapmayı unutmayın yoksa normal tarifeden ücretlendirme devam eder.
- Akıllı sayaçın ekonomik olmasını istiyorsanız çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi fazla enerji tüketen eşyalarınızı gece diliminde kullanmanız gerekir. Eğer saat 17:00 – 22:00 arası kullanırsanız durumunuz vahim bunuda söyleyim pahalı tarifeden ödeme alırsınız.
Bu yazıya gelmek için ne arama yaptılar:
Onur Sarıca
Domatessuyu.ComDomatessuyu.com'un kurucusu, bir çok site projesine başarı imza atmış ancak son zamanlarda mesleği ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğü için eskisi kadar aktif olmayan birisi.








ben 18 dairelik bir apartmanda oturuyorum ve yöneticisiyim şubat ayı ortak kullanım alanı olan asansör ve merdiven boşluğu ELEKTRİK FATURAMIZ.192.13TL geldi.11.04.2012 yani NİSAN AYI FATURAMIZ 58.279.66TL GELDİ VE SAYACI OKUYAN GÖREVLİ FATURA ÜZERİNE ŞÖYLE Bİ NOT YAZMIŞ ENDEKSLER DOĞRU TEDAŞA BAŞVURUN .BÖYLE Bİ FATURA NASIL OLUR.
Bahçemde ağaçlarımı damla sulama ile suluyorum. Akıllı saat takılı tedaşa gidip 22-06 saatleri arasında enerji kullanacağım hususunda sözleşme imzaladım.Fiatlardan memnunum. Öğrenmek istediğim husus: En son sulamamı Ekim.2011 de yaptım Aşağı yukarı o zaman 2.000 KW.kulandım.O zamandan şimdiye kadar iki sefer zam geldi.O zamandan beri sayaçları okumadılar.Ne zaman gelip okuyacaklarını bilmiyorum.Gelip okuduklarında bu 2.000 kw. kullandığım eneji eski fiattanmı olacak yoksa zamlı şimdiki fiattanmı olacak.Gelip okumadıkları için benim hatam yok hata tedaşın. Acaba akıllı saat eski yeni tarife ayırıyormu. Eğer zamlı alırlarsa nereye şikayet ederim. Şikayet ettiğimde akıllı saati incelediklerinde haklı çıkarmıyım. Mail imden Cevaplarsanız memnun olurum saygılar.
ARKADAŞLAR selamlar gerçekten ben çok memnunum evet dedikleri gibide oldu .Ben araştırdım bakın aynen şöyleydi tarifeleri faturam geldi kontrol ettim.
06,00-17,00 arası gündüz tarifesi:14,804 krş
17,00-22,00 arası26,878 krş
22,00-06,00 arası 6,098 krş şöyle bir okudum yazılanları bilmeden araştırmadan yorum yapmış insanımız (her zamanki gibi)
işi tamamlamak için bağlı bulunduğunuz elektrik idaresine gidip sadece bir dilekçe ile bu tarifeye geçiyorsunuz
Gerçekten 280 TL. gelen faturamız 91 tl ye kadar düştü.Saygılarımla
Tutmayın beni... Yorum yazcam.
Programlar
Anlık Mesajlaşma Programı
Popüler Dosya Sıkıştırma Programı
İnternet Dosya İndirme Yöneticisi
Alternatif Ücretsiz Dosya Sıkıştırma Programı
Ücretsiz Dosya Paylaşım Programı
Kategoriler
Sulu Siteler
İçerik
Bağlantılar
Sayaç
Yeni Yazılar
Rastgele Yazılar
Arşiv
Google Amca
Twitine Tiwitine
Tag cloud
Son Yorumlar
Arşiv
Copyright © 2006 - 2012 Tüm Hakları Saklıdır | İzinsiz kaynak gösterilmeden kullanılamaz
Tel / Fax : 0332 223 33 47