Ahmet Kenan Evren (1918 – …. )
Ahmet Kenan Evren (1918 – …. )
Türkiye Cumhuriyeti 7. CumhurbaÅŸkanı olan Kenan Evren Manisa ilinin AlaÅŸehir ilçesinde doÄŸdu. İlk ve orta öğrenimini AlaÅŸehir, Manisa, Balıkesir ve İstanbul’da sürdürdü ve Maltepe Askerî Lisesi’nden mezun oldu. 1938 yılında Kara Harp Okulu’nu, 1949 yılında Harp Akademisi’ni bitirdi. Topçu subayı ve Kurmay subay olarak Silahlı Kuvvetler’in çeÅŸitli kademelerinde görev yaptı. Dokuzuncu Kore Türk Tugayı’nda, önce Harekât ve EÄŸitim Åžube Müdürlüğü; sonradan Kurmay BaÅŸkanlığı görevlerinde bulundu.
TuÄŸgeneralliÄŸe yükseldiÄŸi 30 AÄŸustos 1964 gününden itibaren, Silahlı Kuvvetler’in bütün komuta kademelerinde ve üst rütbelerde görevini sürdürerek, Ordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan sonra, 7 Mart 1978 tarihinde Genelkurmay BaÅŸkanlığı’na atandı. Bu görevi sırasında, 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri müdahale ile, diÄŸer görevleri yanında Devlet BaÅŸkanlığı görevini de üstlendi. 7 Kasım 1982 tarihinde halk oyuna sunulan ve kabul olunan Anayasa ile, Türkiyenin 7. CumhurbaÅŸkanı olarak göreve baÅŸladı.
9 Kasım 1989 tarihinde, görev süresini tamamlayarak CumhurbaÅŸkanlığı’ndan ayrıldı.
DiÄŸer Bilgiler
1918 yılında Manisa ilinin AlaÅŸehir ilçesinde doÄŸdu. İlk ve orta öğrenimini AlaÅŸehir, Manisa, Balıkesir ve İstanbul’da sürdürdü ve Maltepe Askerî Lisesi’ni bitirdi.
1938 yılında Kara Harp Okulu’nu, 1949 yılında Harp Akademisi’ni bitirdi. Topçu subayı ve Kurmay subay olarak Silahlı Kuvvetler’in çeÅŸitli kademelerinde görev yaptı.
Dokuzuncu Kore Türk Tugayı’nda, önce Harekât ve EÄŸitim Åžube Müdürlüğü, sonra Kurmay BaÅŸkanlığı görevlerinde bulundu. TuÄŸgeneralliÄŸe yükseldiÄŸi 30 AÄŸustos 1964 gününden baÅŸlayarak, Silahlı Kuvvetler’in bütün komuta kademelerinde ve üst rütbelerde görevini sürdürerek, Ordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan sonra, 7 Mart 1978′de Genelkurmay BaÅŸkanlığı’na atandı. Bu görevi sırasında, 12 Eylül 1980′de yapılan askeri müdahale ile, diÄŸer görevleri yanında Devlet BaÅŸkanlığı görevini de üstlendi.
7 Kasım 1982′de halk oyuna sunulan ve kabul olunan Anayasa ile, Türkiye’nin yedinci CumhurbaÅŸkanı olarak göreve baÅŸladı. 9 Kasım 1989 gününde, görev süresini tamamlayarak CumhurbaÅŸkanlığı’ndan ayrıldı.
1944 yılında Sekine Hanım’la evlenen Kenan Evren üç çocuk babasıdır.
KENAN EVRENİN ÖZLÜ SÖZLERİ
- Asmayalım da besleyelim mi?
- Adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan asıyorduk.
- İdamları imzalarken ellerim hiç titremedi.
- Netekim
- Bugün olsa gene idam hükümlerini imzalardım.
- 2006 yılında genç bakış programında
- Netekim bunu ben de yaparım
- ladys and centilmens…hahahah bakın ingilizcemiz de var
- Meclise iki, iki buçuk parti girse yeter.
- (Halen mevcut olan %10 seçim barajını koyarken)
- Mütemadiyen
- Yapılması gereken ne varsa hepsini askıya aldık.
- Hakkari’de daÄŸdaki çobanın verdiÄŸi oy da aynı, benim verdiÄŸim oy da aynı, olmaz böyle ÅŸey.
Onur Sarıca
Domatessuyu.ComDomatessuyu.com'un kurucusu, bir çok site projesine başarı imza atmış ancak son zamanlarda mesleği ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğü için eskisi kadar aktif olmayan birisi.








Tutmayın beni... Yorum yazcam.